Friday 27 October 2017

A niinkuin Autumn

En muista olenko aikaisemmin kertonut teille mita teen tyokseni, mutta olen muuan isossa rahoitusalan firmassa puhelintyttona, eli vastailen puhelimeen ja auttelen asiakkaita erinaisten ongelmien kanssa. Aikaisemmin tein 3-vuorotyota, mutta noin vuoden ajan olen nyt tehnyt pelkkaa yovuoroa 3 yota viikossa, joka sopii mulle paremmin kuin hyvin. Olen aina ollu yokyopeli ja aamuvuorot ovat pahinta mita tiedan. Yovuorot, varsinkin viikolla, ovat mukavan hiljaisia ja meilla on kollegan kanssa hyvin aikaa tehda omia juttujamme, olipa se sitten lukeminen, leffojen katselu tai kynsien laittaminen. En aina jaksa ottaa kynsikamoja mukaan, lakkoja varsinkaan, koska sehan tarkoittaisi sita, etta mun pitaisi etukateen tietaa, milla lakalla haluan kynteni lakata! Geelit kuitenkin olen monesti huoltanut yovuoron aikana, ja niin nytkin paatin tehda. Talla kertaa kuitenkin poikkeuksellisesti mulla oli jo mielessa seuraava lakka, jonka halusin kynsilleni, joten otin mukaani myos kyseisen lakkapullon seka tietysti alus- ja paallyslakat.

Geelien huoltaminen on ehka maailman tylsinta hommaa, mutta sain sen kuitenkin tehtya ja paasin itse lakkauspuuhiin. Valitsemani lakka oli Zoyan Autumn, runsaalla kultaisella shimmerilla ladattu punaruskea lakka. Ei suoranaisesti mikaan match made in heaven ihonsavyni kanssa, mutta muuten aivan taydellisesti syksyyn sopiva lakka, niinkuin nimestakin voi paatella. Kaksi vaivatonta kerrosta, eika kerrassaan mitaan valittamista.


Tan lakkauksen kanssa kavi kuitenkin hassu juttu paallyslakkaan liittyen. Nappasin kotoa lahtiessani vahan hataisesti mukaani kaksi vajaata pikakuivattajapulloa, joista toinen oli jankkiintunut ja sita oli pullon pohjalla enaa sen verran, etta sita oli hankalaa saada sutiin. Arvelin, etta jos kaadan ne samaan pulloon, niin tavaraa menisi vahemman hukkaan. Toinen pullo ei ollut lapinakyva, mutta mielestani senkin taytyi olla jo suht tyhjillaan. Toihin paastyani asettelin pullot niin, etta lapinakymattoman pullon sisalto valui toiseen, ja jatin ne siihen siksi aikaa, kun tein geelihommat. Kun palasin pullojen aareen, tein valittomasti kaksi huomiota. 1) Lapinakymaton pullo ei ollutkaan "melkein tyhja", joten alimmainen pullo oli tayttynyt aivan piripintaan, niin etta jos korkin laittaisi kiinni, niin pullon sisalto tulvisi yli ayraiden. 2) Alimmainen pullo ei ollutkaan pikakuivattaja, vaan geelipaallyslakka. Ei UV-geeli, mutta you know what I mean. Pyorittelin siina sitten hammastyneena pulloa kasissani ja huomasin, etta lakkojen hiljalleen sekoittuessa pullon sisalto myos samentui. Mulla ei tietenkaan ollut mukana mitaan muutakaan paallyslakkaa, joten paatin tata hassua sekoitusta sitten sutia Autumnin paalle. Lopputulos: Tosi nopeasti kuivuva JA superkiiltava paallyslakka! Kynnella ei todellakaan huomannut mitaan sameutta, ja jankkiintunut geelipaallyslakka oli mukavasti sulautunut pikakuivattajaan. Taydellinen kombo! :D Pystyin hetken paasta myos hakkaamaan nappista ilman, etta lakkaus karsi tippaakaan.

Koristelu- (eli leimaus)vehkeita en sentaan raahannut toihin mukaan, vaan se sai odottaa kotiinpaasya ja sopivaa hetkea. Halusin jalleen jonkun syksyisen leiman, ja paadyin pienen hakemisen jalkeen BP-19-laatasta loytyneeseen lehtikuvioon. Kultainen leimauslakka on Beauty UK:n Olympic Gold.


Ihan kelpo peruslakkaus, ei mitenkaan sydanta sykahdyttava niinkuin rakkaat pikku kalloset, mutta kylla nailla nyt kehtaa olla jokusen paivan, ennen kuin on aika vasailla jotain Halloween-tyyppista, suunnitelma niita varten on muhinut paassa jo jonkun aikaa.

Mitas tykkaatte?

2 comments:

  1. Voi kun mullakin olisi sellainen työ, että voisin puuhastella jotain hiljaisempina hetkinä! Mä en edes ehdi työpäivän aikana miettiä mitään työhön kuulumatonta... En ehdi edes aukaista Facebookia, se on jo paha! :D Tuo väriyhdistelmä on kyllä niin toimiva!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oijoi, se on kylla paha jos ei ehdi edes Facebookiin! :D Meillakin aamu- ja iltavuorot on paljon kiireisempia, mutta yot on mukavan hiljaisia, varsinkin viikolla. :)

      Delete