Tuesday 28 March 2017

Joulupaperit kynsillä

Paitsi kynsilakkoja, meikalainenhan "kerailee" mm. kenkia, laukkuja, hajuvesia, (hevosia), kortteja ja lahjapapereita. Naurakaa vaan. :D Joka vuosi joulun alla ostan ainakin kymmenen rullaa lahjapapereita, vaikka edellisiakin on kaapissa vaikka kuinka paljon. Mutta kun ne on vaan niin kauniita, ja kauniit paperit tekevat lahjojen paketoimisestakin hauskempaa! Puolustuksekseni sanottakoon, etta taalla Briteissahan on aivan ihania kauppoja taynna pelkkia kortteja joka lahtoon, ja ne eivat maksa juuri mitaan, kuten eivat myoskaan ne lahjapaperit!

Viime joulun alla olin mutsin luona kaymassa ja kavimme yhdessa jouluostoksilla, ja tormasin eraassa kaupassa ihan vastustamattoman ihanaan neljan paperirullan settiin, johon tarrauduin kuin mustekala, ja kiikutin sen kassalle. Yksi rullista oli valkoinen, jossa oli ohuita kuparin varisia ohuita raitoja. Heti sen nahtyani tiesin, etta haluan tehda sellaiset kynnet, mutta sen toteuttaminen on jaanyt roikkumaan. Onneksi varitys sinallaan ei ole mitenkaan erityisen jouluinen, ja kun rakkaan ystavani synttarit lahestyivat, ajattelin etta niita varten voisin vihdoin toteuttaa taman lakkauksen.


Valkoinen pohjalakka on taannoin Meeboxista tullut Annika-merkkinen White. Muistelin aikoinaan lakkaa tikuttaessani ajatelleeni, etta se vaikutti ihan kelvolliselta valkoiseksi, mutta kilin kellit, kolme kerrostahan se vaati. Vasurin etusormi piti lakata uudelleen perati kahteen kertaan, kun onnistuin koko ajan ruttaamaan sen johonkin, oikeastakin kadesta ruttasin keskisormen kynnen ihan huolella, mutta koska se ei nay kuvissa, niin paatin vetaista paalle viela yhden - tai kaksi - lisakerrosta. Erittain epaesteettinen lopputulos, mutta arvelin leimojen peittavan tarpeeksi epatasaista pohjavaria. Lakkapullo myos lensi suoraan uutta kotia etsivien lakkojen laatikkoon, tata ei tarvitse kokeilla toiste.

Testailin leimauslakkojani hieman etukateen, jota en yleensa tee koskaan, mutta halusin loytaa parhaiten paperin viivoihin sopivan lakan. Ihan taysin matchaavaa lakkaa mulla ei ollut, mutta arvelin Models Ownin Copper Chromen olevan lahinna. Se kuitenkin osoittautui ihan onnettomaksi tapaukseksi, lakka on ihan lirua ja leima kuivui liian nopeasti, joten vaihdoin lennosta Essien Penny Talkiin, joka onneksi toimii aina. Sopivaa viivakuviotakin piti vahan haeskella, koska suurin osa leimauslaatoistani sattui silla hetkella olemaan autossa, niin kasilla oli vahan normaalia rajallisempi maara laattoja. Paadyin Uber Chicin 4-03-laatan ohuisiin viivoihin, vaikka nekaan nyt eivat ihan taysin tasmaa paperin kanssa, koska paperissa olevat viivat ovat ensinnakin suoria ja toiseksi eripaksuisia, mutta ma nyt tunnetusti olen muutenkin vahan mutkaisempien viivojen ystava, ja eihan ne suoratkaan viivat ikina leimatessa kuitenkaan mene suoraan.. :D


Aika nopea sai Penny Talkinkin kanssa olla, etta leimat sai kunnialla kynsille, ja pari kyntta piti jalleen leimata uusiksi. Alkoholilla pyyhkimalla se kavi onneksi suht kivuttomasti, mutta jalleen painotan, etta pohjalakan taytyy olla taysin kuiva, tassa tapauksessa olin lakannut pohjat edellisena iltana. 

Kun paallyslakka oli sudittu, huomasin etta leimoissa oli arsyttava katkeamiskuvio, argh! Tata ei ole kaynyt pitkaan aikaan, ja tiedan ihan tarkalleen mista se johtuu. Koska kynsipoytani oli taas hautautunut kaiken maailman rojun alle, leimasin kynnet pitaen leimattavaa katta ilmassa, kun yleensa leimaan niin etta kasi on poytaa vasten. Tyhmyydesta sakotetaan. Onneksi se ei naissa kakkeleissa kannykkakuvissa juuri erotu, eika sita luonnossakaan kukaan toki huomannut.

En nyt naihin ollut ihan taysin tyytyvainen, mutta kylla nailla nyt yhdet synttarit sai juhlittua. Pitkaikaisiksi nama eivat kuitenkaan jaaneet, olin niin kauan haaveillut naista ja kun lopputulos olikin sitten vahan meh, niin ei niita jaksanut katsella paria paivaa kauempaa (sen verran juhliminen nakojaan ottaa kunnon paalle tassa iassa, vanhuus ei tule yksin).


Miltas nayttaa teidan mielesta?

9 comments:

  1. Tosi kauniit! Mä oon myös heikkona lahjapapereihin ja paketoimiseen - minkä lisäksi alkoi just tehdä mieli Lontooseen (jossa asuin muutamia vuosia sitten). ❤️

    ReplyDelete
  2. Mun makuuni tosi kauniit kynnet, neutraalit, mutta joku kiva juju kuitenkin :)

    ReplyDelete
  3. Hauska kynnet, kuvat tosi saattaa viedä hohtoa hiukan pois.

    hanna
    www.hannamariav.com

    ReplyDelete