Monday, 8 October 2018

Uuteen nousuun!

Heeei miten menee, onkohan siellä ruudun takana enää ketään?

Tosiaan on hetki taas heilahtanut edellisestä postauksesta, elämä on ihan pikkuisen hektistä, ja kun sekä kamera että läppäri jossain vaiheessa sanoivat yhteistyösopimuksensa irti, niin siinä oli vähän vaikea yrittääkään saada mitään postausta aikaan. Onneksi apuun saapui lopulta nörttiveljeni, joka tuli käymään ja sai läppärin elvytettyä, ja jonka kätköistä löytyi myös kameraan uusi putki hajonneen tilalle, oi onnea!

Kaiken lisäksi myös kynsimojo on taas alkanut nostaa päätään, siinä missä pitkään on menty viikkokausia samoilla yksivärisillä lakkauksilla, niin nyt oon taas innostunut leimailemaan ja yritin yhtenä päivänä jotain liukuvärin tapaistakin, ja juuri tällä hetkellä mietin, että kehtaisinko vaihtaa lakat, vaikka tein nämä vasta eilen? No, päätin etten vielä viitsi, koska oikeasti tykkään näistä tosi paljon. Kunnon vanhanajan tuijottelukynnet, sellaisia ei ole ollutkaan ikuisuuksiin!

Jos nyt näytän teille nämä tämänhetkiset kynnet ja kerron teille samalla pienen tarinan..


Tässä on pohjalakkana Femme Fatalen Arrival of Venus, superkaunis murretun oranssin värinen holo. Mähän en erityisemmin pidä oranssista, mutta ajattelin että tää sopisi kivasti syksyyn, ja ihastuinkin tähän ihan kybällä. Pullon pohjasta oli irronnut nimilappu, joten aloin kaivella Rainbow Connectionin tilaushistoriaa löytääkseni lakalle nimen, ja oli vähän järkyttävää tajuta, että oon tilannut tän lakan marraskuussa 2016.. No, lakka oli siis niin nätti, että pidin sitä ensin ihan sellaisenaan pari päivää, kunnes aloin leimaushommiin. Leimasin lehdyköitä Uber Chicin Lovely Leaves-laatasta, mutta musta leimauslakka ei ollut oikea valinta, ja päällyslakka vielä levitti leimoja. Plääh.

Vähän myöhemmin samana päivänä olin nukuttamassa vauvaa, ja jätin 3-vuotiaan esikoisen katsomaan piirrettyjä siksi aikaa. Sitten kuulin lapsen menevän kylppäriin, ja hetken päästä kuului huuto "Äitiiii!". Vauva oli onneksi vihdoin nukahtanut, joten nousin sängystä ja menin avaamaan kylppärin oven. Esikoinen siellä epätoivoisesti yritti pestä käsiään, jotka olivat noin kyynärpäihin asti kynsilakan peitossa. Ryntäsin äkkiä kynsihuoneeseeni, josta kynsilakan käry jo löikin vastaan heti ovella. Lattialla oli neljä avonaista lakkapulloa kyljellään, indieitä kaikki, kuinkas muuten. Koska kynsihuoneeni on myös kaikenmaailman romujen ja pyykkien säilytyspaikka, niin "onneksi" lakkapullot valuttivat sisältöään lattialla lojuvaan paitaan, eikä perienglantilaiseen kokolattiamattoon. Ruuvasin äkkiä pullojen korkit kiinni, nappasin mukaani kynsilakan sotkeman paidan sekä pullon asetonia, ja palasin kylppäriin, jossa esikoinen edelleen odotti kynsilakan peitossa. Otsasuoni räjähtämäisillään putsasin ensin lapsen ja sitten yritin pelastaa paidan. Kaadoin tahroihin asetonia ihan reilulla kädellä uudelleen ja uudelleen, ja vähitellen ne alkoivatkin vain kadota. Siinä sivussa toki lähtivät lakat myös kynsiltä. Lopulta kaadoin asetonin loput paidalle ja jätin sen "muhimaan", koska mulla oli tietysti myös pesukone juuri päällä, niin en voinut heittää sitä heti koneeseen. Kun sitten sain sen pesukoneeseen, pesin sen kuudessakympissä, ja arvatkaa mitä? Melkein kaikki tahrat olivat poissa, pari pientä fläkkiä jäi, joihin saatan vielä kokeilla uutta asetonikäsittelyä, mutta niitä ei melkein edes huomaa. Itse paita ei näytä kärsineen, värit ei lähteneet tms. Ja sitä lakkaa oli paidassa tosiaan ihan reilusti, että mistään pikku roiskeista ei ollut kyse. En tietty olisi mitään vanhaa p*skaa lähtenyt pelastamaankaan, mutta tietenkin kyseessä oli suht uusi paita, joita en nykyisin itselleni kovin usein ostele.. Että nyt tiedätte, jos jostain syystä kaadatte vaikka päällenne pullollisen kynsilakkaa, niin asetonia vaan päälle ihan reippaasti!

Kynnet olivat tosiaan mennyttä, joten ne piti lakata uudelleen, ja illalla kun molemmat lapset olivat unten mailla, rupesin taas lakkaushommiin. Päätin kokeilla uudelleen Venusta lehtileimoilla, koska musta se nyt vaan sopisi sellaiseen NIIN hyvin. Mulla ei vaan ollut oikein mitään sopivan väristä leimauslakkaa, mutta päätin kokeilla sekoittaa sopivan punaisesta ja keltaisesta. Laitoin siis laatalle molempia lakkoja ja skrapasin muutaman kerran sinne tänne, kunnes väri näytti sopivalta. Siitä tulikin kiva liukuvärityyppinen efekti, ja joka kynnestä tuli vähän erilainen, mikä on myös aika hauska juttu. Tykästyin tähän lakkaukseen ihan hirveästi, toisin kuin alkuperäiseen yritykseen mustine leimoineen.


Mitäs tykkäätte?

No comments:

Post a Comment